A Teátrumi Társaság jótékonysági gálaestje

 

Hogyan mutathatná meg másképpen egy kő-, és szabadtéri színházakból, közművelődési intézményekből, szakmai szervezetekből álló egyesület, hogy nagyra becsüli az árvíz ellen küzdők teljesítményét, az összetartozásba vetett hitét, mint egy színes gálaműsorral? Nos, ez sikeresen megtörtént, a nyári utolsó számunkban már nem tudtunk hírt adni, így most számolunk be az eseményről, ami június 28-án, hétfőn este, zajlott le Budapesten, a Bárka Színházban.

 

 

A megnyitót az est egyik ötletgazdája és rendezője, Balázs Péter mondta: „A Magyar Teátrumi Társaság minden alkalmat megragad, hogy a színházművészet erőit egyesítse, értékeket teremtsen és mentsen, egyszerre legyen progresszív és konzervatív. A progresszivitásnak szüksége van a konzervatív alapokra, és a konzervativizmus elgyengül, ha nem hozza lendületbe a progresszív energia.

Mindenki, aki a gátakon küzd, egyszerre konzervatív és progresszív.

Konzervatív, hiszen mindazt menti, óvja, ami már egyszer létrejött, amit elődei kemény életek szívós munkájával megalkottak, felépítettek.

De a gáton küzdő progresszív is, hiszen a jövő számára teremt újfajta, biztos alapot, gátat a betörő, esztelen áradatnak, melynek az a sorsa, hogy mindent elsodorjon, tönkretegyen, leromboljon. Amikor látja, hol szivárog a gát, új megoldásokon, terveken töri a fejét. Fejlődik és fejleszt. Élenjár, halad.” Beszédét így zárta: „Önök a folyók gátjain álltak helyt, mi a szellemi védgátakra állunk ki nap, mint nap.”

A nézőtéren a következő szervezetek képviselői foglaltak helyet:

Magyar Ökomenikus Segélyszervezet, Magyar Vöröskereszt, Katolikus Karitász, Magyar Máltai Szeretetszolgálat, Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, Országos Rendőr-főkapitányság, Országos Polgárőr Szövetség, Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága, Nemzeti Segélyvonal, Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány, Honvédelmi Minisztérium, Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága, Belügyminisztérium, Miskolc Megyei Jogú Város Tűzoltósága

A gála fővédnökei: Szőcs Géza, kulturális államtitkár, ésVárkonyi Attila, a Magyar Televízió programigazgató helyettese voltak.

Az előadást Szabó László, a Magyar Teátrumi Társaság titkára és Németh Kristóf színművész konferálta. Helyszűke miatt most csak a közreműködő művészek neveit soroljuk fel, a fellépés sorrendjében. Ebből is érződni fog, milyen színes és értékes volt a műsor, melyet nagy tapssal jutalmaztak az árvízzel küzdők.

Hűvösvölgyi Ildikó, Balázs Péter, Körtvélyesi Zsolt, Hajdú Melinda, Juhász Róza, Kőrösi Csaba, Szűcs Kriszta, Besenczi Árpád, Bot Gábor, Hertelendy Attila, Csávás Dóra, Ráckevei Anna, Kriszta Kinga, Fülep Máté, Kunsági István, Vasvári Csaba, Váradi Eszter Sára, Keller János, Gulyás Attila, Vadász Gábor, Katkó Ferenc, Szomor György, Gubik Petra, Szokolay ’Dongó’ Balázs, Bolya Mátyás, Balassi Táncegyüttes, Mlinár Pál, Radó Denise, Kertész Marcella, Bódis Gábor, Rárósi Anita, Germán Lívia, Simon Andrea, Szumelidisz Krisztina, Virga Tímea, Győri Csaba, Lőrincz Sándor, Maka Gyula, Tóth Alex, Sövegjártó Áron, Torres Dani, Gidró Katalin, Beregszászi Olga, Bozsó József , Borbély Kriszta, Nemcsák Károly, Kovács Zsuzsa, Benkóczy Zoltán, Nyári Oszkár, Mata András, Járai Máté, Radnay Csilla, Bartha Alexandra, Mihályi Orsolya, Bátyai Éva, Rádler Judit, Sík Frida és sokan mások.

A Teátrumi Társaság ezúton is köszönetet mond a Bárka Színház vezetésének, Seres Zoltán igazgató úrnak, valamint a színház stábjának a segítségért, hozzáértő, áldozatos munkájukért