Kuna Károly díjat kapott

A legjobb férfi alakításáért járó díjat ítélték oda Kuna Károlynak, a Danton-ügy című előadásban nyújtott teljesítményéért nemrég Budapesten. A Veszprémi Petőfi Színház tagja vendégművészként játszott a Stúdió “K” Színház produkciójában.

Budapest Főváros Közgyűlése a Kulturális Bizottság előterjesztésére idén is díjazta a fővárosi színházakban folyó munkát. A legjobbakat ebben az évben is a Színházi Kritikusok Céhe javaslatára tüntették ki. A Főváros Színházi díjait a 2009/2010-es évadban nyújtott teljesítményük alapján a következők kapták:

A legjobb női alakítás díját az Örkény Színház-beli Arturo Ui feltartóztatható felemelkedése című előadás Arturo Uija, Kerekes Éva kapta. A legjobb férfi alakításért Kuna Károlyt díjazták, aki Stúdió “K” Színház A Danton-ügy című előadásában nyújtott kimagasló teljesítményt. Lenyűgöző alakításában Kuna Károly egyszerre mutatja meg Robespierre külvilág felé viselt arcát: a számunkra felfoghatatlan és titokzatos belső törvényeihez körömszakadtáig ragaszkodó sztoikus politikust, és a szoborszerű arckifejezése ellenére a történelmet megélő, gazdag belső élettel rendelkező embert. A legjobb rendezés díját Koltai M. Gábor kapta a Stúdió “K” Színház A Danton-ügy című előadásáért.