Kvártélyház 2010. Zalaegerszeg

Jutalomjáték, Csehov, Petőfi, Rock&Roll, Anconai, Charley nénje, esőnapok

Negyedik nyári szezonját zárta a zalaegerszegi Kvártélyház. Ez a nyár egy keddi napra esett. Esett bizony elég sokat. Záporok, zivatarok szabdalták a műsortervet. Öt esőnapot tartott a teátrum.

Huszonhat előadást játszottak a belvárosi udvarban, ebben az esztendőben. A levehetetlen Anconai szerelmeseket vendégként a Schlanger András és Szabados Mihály által jegyzett Csehov, vagy amit akartok és Besenczi Árpád bravúrjátéka A helység kalapácsa követte.

Július közepén új bemutatónak tapsolhatott a zalaegerszegi publikum. Aldobolyi Nagy György és Szenes Iván által színpadra írt örökzöld Charley nénje töltötte meg nézőteret estéről-estére.

A főszerepben Hertelendy Attila, a Hevesi Sándor Színház ötszörös községdíjasa. A jutalomjátékában Benkő Zsuzsanna, Csávás Dóra, Farkas Erzsébet, Lörincz Nikol, Bakos-Kiss Gábor, György János, Nádházy Péter, Spisák István és Szakály Aurél voltak partnerei a Tompagábor Kornél által rendezett előadásban.

A nyarat a tavaly bemutatott Hotel Menthol zárta.

A zalaegerszegiek szeretik a belvárosi helyszínt. Új elemként bővíti a város kulturális kínálatát. Az új turisztikai beruházásokat kiegészíti, erősíti ez a kezdeményezés.

Ferencz András

Kvártélyház 2010 Zalaegerszeg

Immár negyedik szezonját kezdte meg a zalaegerszegi Kvártélyház Szabadtéri Színház. A belváros kis udvarán 2007-ben csendültek fel először az Anconai szerelmesek olasz slágerei. A sikert jelzi, hogy ebben az évben is műsoron kell tartani az előadást.

A Csehov évforduló kapcsán Csehov, vagy amit akartok, három komédia Szabados Mihály és Schlanger András rendezésében. Ezt követi Besenczi Árpád, a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház igazgatójának egyszemélyes előadása, A helység kalapácsa Sztarenki Pál rendezésében.

Image

A Kvártélyház új bemutatója ebben az évben a Charley nénje az eddigi sikercsapattal: Hertelendy Attilával, Szakály Auréllal, Lőrincz Nikolettel, Csávás Dórával, H. Horváth Gyulával, Nádházy Péterrel, Máriás Zsolttal. A társulatot erősíti az előadásban Farkas Erzsébet énekművész, György János, Benkő Zsuzsa és Spisák István. Az előadást Stefán Gábor koreografálja, a díszletet Mészáros Tibor, a jelmezeket Szőke Júlianna jegyzi és Tompagábor Kornél rendezi. A zenés játékot tizenegy alkalommal láthatja az egerszegi közönség júliusban és augusztusban.

A nyári évad zárásaként a tavalyi évben a Hotel Menthol kerül színre a Kvártélyházban kilenc estén egészen augusztus 28-áig.

– A siker furcsa jószág. Hajkurásszuk, aztán amikor elérjük, nem mindig tudjuk a helyén kezelni. Kis költségvetésből, sikerre éhes csapattal állunk neki ennek a szezonnak is. Önfeledt, szellemes játékokra várjuk nézőinket. Remélem idén is kicsi lesz a nézőtér. A nyári színházcsinálás néha olyan, mintha egy vándortársulat tagjai lennénk. A csillagos ég változása napról-napra új helyre repít minket a nézőkkel és az előadásokkal. – nyilatkozta lapunknak Tompagábor Kornél, a színház igazgatója.

Ferencz András