Fedák Sári élete színpadon

Fedák Sári – „Te csak most aludjál Liliom” címmel Farkas Ibolya marosvásárhelyi színművésznő előadását láthatták a nézők februárban bérletes előadásban a veszprémi Latinovits-Bujtor Játékszínben.

A darabot Fedák Sári emlékiratai alapján szerkesztette és állította színpadra Farkas Ibolya. A díszletek és jelmezek Szabó Annamária tervei alapján készültek, a zeneszerző Csíky Csaba.
Részletek a Maros megyei Népújságban Farkas Ibolyával készült interjúból:
„…Fedák Sári igazi legenda. A XX. század első évtizedeinek legnagyobb magyar primadonnája. Minden forrás, amit felkutattam, arról szólt, hogy a magyar operettszínpad legjelentősebb alakja. Egyben nagyon különleges, furcsa egyéniség. Aki nem a szépségével, nem a kiváló énektudásával érte el a sikereit. A rendkívül szenvedélyes, őszinte, a színpadot végtelenül tisztelő és szerető ember története az, ami engem ebben a színpadi mementóban izgat. … Ami engem ebben a történetben érdekel, az Fedák Sári embersége, az az ember, aki az operettprimadonna mögött van. A Molnár Ferenccel való kapcsolatából is valami, az operett hangulatából is egy kis rész. Mindez csapongó, színes és nagyon árnyalt anyagot kínál. Ne gondolja a kedves néző, hogy egy börtönben ülő szerencsétlen asszony tragédiáját fogja látni. Tele van az est humorral, érdekességgel, a színésznő izgalmasabbnál izgalmasabb emlékeivel…. „