Augusztusban öt előadással várja az érdeklődőket a Zsámbéki Nyári Színház


A Zichy-kastély kertjében színpadra lép többek között Kováts Adél, Csákányi Eszter, Mácsai Pál, Mucsi Zoltán, Scherer Péter, Thuróczy Szabolcs, Ötvös András, Vecsei H. Miklós, Berecz István és Szabó Dániel– olvasható a színház MTI-hez eljutatott csütörtöki közleményében.

Mácsai Pál az Azt meséld el, Pista című darabbal lép fel augusztus 5-én. “Szerencsém van ezzel az elődással, mert csodálatos szöveg. 25 éve műsoron van és ennek nem én vagyok az oka, hanem a szöveg nagyszerűsége. Mindenki, aki hallja, úgy érzi, hogy a saját felmenőivel találkozik. Sokkal jobban értem ma a felnőttkorból az öregkorba lépő Örkény gondolatait, töprengéseit, stációit, mint mondjuk 35 éves koromban” – idézi a közlemény Mácsai Pált.

Augusztus 7-én Tasnádi István A fajok eredete című többszörösen díjnyertes darabjában, Dömötör Tamás rendezésében, Mucsi Zoltán, Scherer Péter és Thuróczy Szabolcs lép a zsámbéki színpadra. A Nézőművészeti Kft. produkciója több mint száz előadáson van túl, többek között elnyerte a 2011-es Vidor Fesztivál Fődíját, valamint a Port.hu különdíját is – írja a közlemény.

Ötvös András színész Gerlóczy Márton A csemegepultos naplója című regényéből készült előadásával érkezik Zsámbékra augusztus 14-én.

A nyári sorozat a #kedvesZsámbék! című felolvasószínház két rendhagyó előadásával zárul. Az előadás vendégei augusztus 21-én Kováts Adél és Vecsei H. Miklós színművészek, valamint Berecz István táncos és Szabó Dániel cimbalomművész lesznek. Augusztus 28-án pedig Csákányi Eszter és Vecsei H. Miklós színművészekkel, valamint Berecz István táncossal és Szokolay Dongó Balázs fúvóssal találkozhat a nagyközönség.

A Zsámbéki Nyári Színház előadásairól bővebben a színház weboldalán olvashatnak.