Már építik a Szegedi Szabadtéri Játékok színpadát és nézőterét

Az ország legnagyobb színháza három hét alatt készül el a Dóm téren – tájékoztatta a fesztivál sajtóreferense szerdán az MTI-t.

Fábián Barbara közölte, az évad június 30-án indul a Tosca című operával, ez a dátum már nincs messze, ezért a Dóm téren már hétfőn megkezdődtek a munkálatok.

Mindössze három hét alatt épül fel az ország legnagyobb színháza a semmiből. "Tavaly, az utóbbi évek folyamatos fejlesztéseinek köszönhetően minden eddigi megjelenésénél szebb, európai léptékű formában várta a közönséget a Szegedi Szabadtéri, mely az egyetlen hazai színház, ahol valamennyi színházi műfajban játszunk előadásokat" – fogalmazott Herczeg Tamás igazgató.

Várkonyi Miklós, a fesztivál műszaki vezetője elmondta, idén két új világítási toronnyal bővült a fesztivál eszközparkja. A színpad és a műszaki-művészeti kiszolgáló bázis összesen mintegy 2000 négyzetméter. A 936 négyzetméteres színpadnak közel 1000 tonna súlyt kell elbírnia.

A nyitóelőadás, a Tosca után az évadban színre kerül még a két nagy visszatérő musicalsiker, a Mamma Mia! és az Ének az esőben, valamint új produkciókat is láthat a közönség: a Vízkereszt, vagy amit akartok Shakespeare-vígjátékot és A Notre Dame-i toronyőr musicalt. Az Újszegedi Szabadtéri Színpadon ezen a nyáron – a liget rekonstrukciója miatt – nem tartanak előadást, viszont a Kálvária sugárúti ideiglenes, REÖK Szabadtéri Színpadon Hajnali részegség címmel láthat darabot a közönség Kosztolányi Dezső életéről.