Kulisszajárásra invitálja a nézőket a győri színház

A kulisszák mögé is bepillanthatnak, sőt bebaragolhatják a pincétől a padlásig a Győri Nemzeti Színház minden zugát azok az érdeklődők, akik csütörtökön ellátogatnak a teátrum nyílt napjára.

A vendégek most láthatják először a nyáron megújult színpadot és a gépészeti rekonstrukció eredményeit – mondta Pottyondy Nóra kulturális menedzser az MTI-nek.

Az idei – sorrendben a harmadik – nyílt nap újdonsága lesz a szinkron show, amelyen a közönség ízelítőt kap arról, hogyan is zajlik a szinkronizálás, és a vállalkozó kedvű nézők ki is próbálhatják magukat ebben a műfajban.

Látványosnak ígérkezik a fény show, amelyet Molnár Tamás fővilágosító a Pink Floyd zenéjére mutat be. Graffiti versenyt is először rendeznek ezúttal, a jelentkezők az évad darabjainak címére készíthetnek kompozíciókat. Az alkotásokat a színház előtti téren állítják ki.

A Győri Balett táncosainak balett-tréningjét nézhetik meg a közönségtalálkozó résztvevői. A balettgyakorlat helyszíne a nagyszínpad lesz, de a “kulisszajárók” beleshetnek a Kisfaludy terembe az Apácák próbájára is.

A musical kedvelőit délután szabadtéri koncert szórakoztatja a színház előtti téren, a sztárvendég Tóth Gabi lesz. Az egész napos program operettgálával zárul a nagyszínpadon. A hétre ma várom a Győri Nemzetinél című műsorban népszerű operettslágereket adnak elő a teátrum művészei.

A házigazdák étellel és itallal is kedveskednek a vendégeknek. A pörkölt már hagyományos, csak úgy mint a “kissfröccs”. Előbbit Forgács Péter színházigazgató, utóbbi Kiss János, a Győri Balett vezetője kínálja.

A rendezvény célja változatlan, a szervezők közelebb akarják vinni a színházat a közönséghez – közölte a kulturális menedzser.