Hétfőtől válthatók bérletek a Szegedi Nemzeti Színház következő évadára

Hétfőtől válthatók bérletek a Szegedi Nemzeti Színház 132. évadára – közölte Gyüdi Sándor főigazgató pénteken a csongrádi megyeszékhelyen.

A színház különböző konstrukciókban összesen tizenhatféle bérletet kínál a közönségnek, köztük tematikus zenés-, gyerek-, diákbérletet, illetve premierekre, hétvégi vagy hétköznapi előadásokra szóló belépőket – mondta a direktor az évadról tartott sajtótájékoztatón.

Hozzátette: emellett a kínálatot háromféle „szabadbérlet” is színesíti, ezeknél a néző az előadások napját és típusát is szabadon választhatja meg.

A bérlet- és jegyárak az előző évadhoz képest nem változnak.

A teátrum a hagyományokhoz híven megajándékozza az első háromszáz bérletvásárlót, akiket meghívnak a szeptember 5-i Nyitány gálára, melyen az évadelőzetes keretében bemutatkoznak a társulat új tagjai és a jelentősebb feladatot kapó színészek.

Gyüdi Sándor elmondta, a bérletesek között igen magas a széküket évről-évre megújítók aránya – idén erre szeptember 13-ig nyílik lehetőség -, sokan akár évtizedek óta is ugyanarról a helyről, baráti társaságban nézik az előadásokat.

A színház 14 premierrel várja a közönséget. Az évad szeptember 26-án a Kisszínházban Pozsgai Zsolt A vasgróf című történelmi játékának ősbemutatójával kezdődik. A Nagyszínházban az első premier Verdi Macbeth című operája lesz október 3-án, a nézők a mű eredeti, 1847-es verzióját láthatják magyarországi bemutatóként.

Megújul az 1998-ban alapított szegedi színházi elismerés, a Dömötör-díj. A közönségszavazás a korábbi évekkel ellentétben nem az utolsó premier után indul, a nézők ezentúl minden előadást követően kiválaszthatják a produkció általuk legjobbnak tartott alkotóját: színészt, rendezőt vagy tervezőt.

Hétfőtől válthatók bérletek a Szegedi Nemzeti Színház következő évadára

Hétfőtől válthatók bérletek a Szegedi Nemzeti Színház 131. évadára – közölte Gyüdi Sándor főigazgató az MTI-vel.

A színház különböző konstrukciókban összesen tizenhatféle bérletet kínál a közönségnek, köztük tematikus zenés, gyerek- és diákbérletet, valamint premierekre, hétvégi vagy hétköznapi előadásokra szóló belépőket – mondta a direktor.
Hozzátette: emellett a kínálatot háromféle “szabad bérlet” is színesíti, ezeknél a néző az előadások napját és típusát is szabadon választhatja meg.
Újdonság – a teátrum társulatának egykori kiváló tagjáról elnevezett – Mentes József-bérlet, amellyel hat előadás főpróbája tekinthető meg. A főigazgató e bérletet azoknak ajánlja, akik a premiert sem tudják kivárni vagy nem szeretnék megfizetni a Nemzeti premier bérlet borsosnak mondható árát, ugyanakkor szeretnének a “jól értesültek” között lenni.
A bérletek ára az elmúlt évhez képest csupán csekély mértékben emelkedett, a ruhatári díj egy részét építették be a belépőkbe, ezzel párhuzamosan azonban a ruhatár használata ingyenessé, a pénzforgalom megszűntével gyorsabbá válik.
A teátrum a hagyományokhoz híven megajándékozza az első háromszáz bérletvásárlót, akiket meghívnak a szeptember 6-i Nyitány gálára, amelyen az évadelőzetes keretében bemutatkoznak a társulat új tagjai és azok a színészek, akik jelentősebb feladatot kapnak.
Gyüdi Sándor elmondta: a bérletesek között igen magas a székeiket évről évre megújítók aránya – idén erre szeptember 9-ig nyílik lehetőség -, sokan akár évtizedek óta is ugyanarról a helyről, baráti társaságban nézik az előadásokat.
Az évad szeptember 20-án a Kisszínházban Csokonai Vitéz Mihály Karnyóné című vígjátékának premierjével kezdődik. A Nagyszínházban az első bemutató a Verdi-bicentenáriumhoz kapcsolódva a Simon Boccanegra lesz október 18-án.