Premier

Március 21-én mutatják be az Állat(i)mese című eltáncolt mesejátékot a Békéscsabai Jókai Színházban. A gyerekeknek szóló mű  - címével ellentétben - az emberekről szól majd - nyilatkozta a darab rendező-koreográfusa.

Szerb Antal Ex című darabját mutatja be az Újszínház, a zenés vígjáték Kerényi Imre rendezésében december 16-án lesz látható először.

A Vad Fruttik zenekar frontembere, Likó Marcell élettörténetét dolgozza fel A Bunkerrajzoló című "zenés életrekonstrukció", amelynek ősbemutatója szombaton lesz a Pannon Várszínházban Veszprémben.

Felkai Eszter (b) Orbánné, Liszi Melinda (k) Ilus és Presits Tamás (j) Józsi szerepében Örkény István Macskajáték című tragikomédiájának próbáján a békéscsabai Sík Ferenc Kamaraszínházban 2016. augusztus 31-én. A színdarabot szeptember 2-án mutatják be Juhász Róza rendezésében. MTI Fotó: Rosta Tibor

Az új évad első bemutatójaként Örkény István Macskajáték című drámáját láthatja a Békéscsabai Jókai Színházban pénteken a közönség.

A 2015/2016-os évad utolsó premierjeként vitte színpadra a Zenthe Ferenc Színház Mikszáth Kálmán remekművét, a Szent Péter esernyőjét.

Nők az idegösszeomlás szélén címmel Pedro Almodóvar filmje alapján készül musical; a Budapesti Operettszínház Réthly Attila rendezésében látható, mediterrán indulatokkal átszőtt zenés produkciójának bemutatóját pénteken tartják az Átrium Film-Színházban.

Ősbemutatóval zárja a 2015/2016-os évadot a Hevesi Sándor Színház: a Nekünk nyolc?! című ifjúsági előadást április 14-én mutatják be Zalaegerszegen.

Magyar kortárs ősbemutató Szófiában, a szerző rendezésében

A Szófiai Magyar Kulturális Intézet kiemelt feladatának tartja, hogy a kortárs alkotások (zene, képzőművészet, színház, tánc) ne csak vendégként mutatkozzanak be Bulgáriában, hanem legyenek szerves részei a mindennapi bolgár kulturális életnek.

A felelősség kérdésére fókuszálva állította színpadra Katona József Bánk bánját Szabó K. István rendező. Az előadás premierje március 11-én lesz a Békéscsabai Jókai Színházban.

Új rendezésben mutatják be a Bohéméletet az Erkel Színházban február 19-én. Az operaklasszikust 1937 óta nem vitte színre új formában a Magyar Állami Operaház. A Damiano Michieletto rendezte Bohémélet 2.0 mellett az eredeti változat is színpadon marad.