POSZT

A budapesti Örkény Színház Mesél a bécsi erdő című produkciója lett a legjobb előadás a 17. Pécsi Országos Színházi Találkozón (POSZT), amelynek díjait a tíznapos fesztivált záró szombati gálaesten adták át.

A seregszemle a versenyprogram tizennégy előadása mellett számos kísérőrendezvénnyel várja a közönséget június 8. és 17. között a baranyai megyeszékhelyen.

Halász Judit színművész lesz a Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT) idei díszvendége; a seregszemle a versenyprogram 14 előadása mellett számos kísérőrendezvénnyel várja a közönséget június 8. és 17. között.

Tizennégy produkció, köztük hét nagyszínpadi és hét stúdióelőadás került be az idei Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT) versenyprogramjába, amelyet hétfőn hoztak nyilvánosságra.

A Kecskeméti Katona József Színház Macska a forró bádogtetőn című produkciója lett a legjobb előadás a 16. Pécsi Országos Színházi Találkozón (POSZT), amelynek díjait a tíznapos fesztivált záró szombati gálaesten adták át.

Véget ért a 16. Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT). Őri László, Pécs alpolgármestere a tíznapos esemény Kodály Központban rendezett szombati díjkiosztó gálaestjén hangsúlyozta: a fesztivál új vezetősége "jól kormányozta a hajót, szakmai program sikeres volt".

Megkezdődött csütörtökön a 16. Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT), amely új struktúrával, több mint 150 programmal várja a közönséget június 18-ig a baranyai megyeszékhelyen.

A Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT) ideje alatt a Zsolnay Kulturális Negyedben - napi 24 órán át - zajló POSZT Fesztivál több mint száz színházi, könnyűzenei, művészeti programmal várja közönséget június 9. és 18. között - közölte a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. (ZSÖK) az MTI-vel.

POSzT

Több mint 150 programmal várja a közönséget június 9. és 18. között a Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT), amely az idén új struktúrával, a versenyprogram mellett A POSZT bemutatja és a POSZT Fesztivál elnevezésű programmal jelentkezik.

A versenyprogram mellett két új programsorozattal és új honlappal várja a közönséget idén a Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT), amelynek jövő évi válogatóit is nyilvánosságra hozták csütörtökön.

Hegedűs D. Géza, a POSZT szakmai tanácsadó testületének elnöke, Hoppál Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) kultúráért felelős államtitkára és Magyar Attila, a szervező POSZF Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója a Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT) sajtótájékoztatóján a fővárosi Aranytíz Kultúrházban 2017. május 8-án. A seregszemle a versenyprogram 14 előadása mellett számos kísérőrendezvénnyel várja a közönséget június 8. és 17. között. MTI Fotó: Soós Lajos