Premier

Az Egy őrült naplójának bemutatásával zárul a Békéscsabai Jókai Színház idei évada

Köllő Miklós rendezésében mutatja be Gogol Egy őrült naplóját a Békéscsabai Jókai Színház; a Katkó Ferenc főszereplésével színre kerülő monodráma június 2-i bemutatójával zárul a teátrum 2016/2017-es évada.

Nők az idegösszeomlás szélén - Bemutató az Átrium Film-Színházban

Nők az idegösszeomlás szélén címmel Pedro Almodóvar filmje alapján készül musical; a Budapesti Operettszínház Réthly Attila rendezésében látható, mediterrán indulatokkal átszőtt zenés produkciójának bemutatóját pénteken tartják az Átrium Film-Színházban.

Gina és Fidel

Magyar kortárs ősbemutató Szófiában, a szerző rendezésében

A Szófiai Magyar Kulturális Intézet kiemelt feladatának tartja, hogy a kortárs alkotások (zene, képzőművészet, színház, tánc) ne csak vendégként mutatkozzanak be Bulgáriában, hanem legyenek szerves részei a mindennapi bolgár kulturális életnek.

A felelősség kérdését állítja a középpontba a Békéscsabai Jókai Színház Bánk bán előadása

Kovács Edit (k) Gertrudis és Presits Tamás II. Endre szerepében szerepében Katona József Bánk bán című színművének próbáján a Békéscsabai Jókai Színházban 2016. március 9-én. A darabot Szabó K. István rendezésében március 11-én mutatják be. MTI Fotó: Rosta Tibor

A felelősség kérdésére fókuszálva állította színpadra Katona József Bánk bánját Szabó K. István rendező. Az előadás premierje március 11-én lesz a Békéscsabai Jókai Színházban.

Erős csabait kívánok! - Vörös István díjnyertes drámáját mutatják be Békéscsabán

"Amikor élet, halál, szerelem, hűség és hűtlenség a tét, akkor azért még Békéscsabán is elfelejtődik egy pillanatra a kolbász" - mondta az MTI-nek Vörös István, akinek a kolbászt a középpontba állító, Erős csabait kívánok! című pályázaton megosztott első díjat nyert darabját csütörtökön ismerheti meg a békéscsabai közönség.

Békéscsabán mutatják be Orbán János Dénes új drámáját

Békéscsabán mutatják be Orbán János Dénes új drámáját, a Szabadság, kolbász, szerelem című darabot, amellyel megosztott első helyezést ért el a Bárka folyóirat és a Jókai Színház meghívásos pályázatán. A drámát szerdán felolvasószínházi keretek között láthatja a közönség.

Lorca: színház a javából!

A legszebb előadások közül is kiemelkedő, rendkívül eredeti, magas művészi színvonalú és felejthetetlen a Bernarda Alba háza. Federico García Lorca megrendítő asszonysorsai - a hátborzongató, egyszerre szenvedélyes és rejtélyes andalúz világban - spanyol gitárra komponálva, flamencóban eltáncolva kelnek életre. A Jókai Színház új produkciója Európa és a nagyvilág rangos színpadaira méltó alkotás.