BTF – Malkovich és Macujev is fellép a Budapesti Tavaszi Fesztiválon

John Malkovich amerikai színész, Gyenyisz Macujev orosz zongoraművész és Pumeza Matshikiza dél-afrikai énekesnő is fellép a Budapesti Tavaszi Fesztiválon március 31. és április 23. között – hangzott el az M1 aktuális csatorna pénteki adásában.

Bán Teodóra, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) ügyvezetője a műsorban elmondta, hogy a fesztiválon mások mellett Ivo Pogorelich zongoraművész, a Shanghai Quartet, Pumeza Matshikiza dél-afrikai énekesnő és Gyenyisz Macujev zongoraművész ad koncertet. John Malkovich A diktátor utolsó beszéde című előadásban lép színpadra, Dvorák Stabat Mater című művét a Prágai Filharmónia Kórusa, Liszt Koronázási miséjét az Osztrák-Magyar Haydn Filharmónia, a Bécsi Állami Opera kórusa és a Nemzeti Énekkar mutatja be.

Bán Teodóra kiemelte: Budapest felcsatlakozott a nagy nemzetközi világtérképre és immár a nagy kulturális eseményeknek, legkiválóbb produkcióknak tud a helyszíne lenni technikailag és adottságát tekintve is.

A BTF-en több mint 150 program, koncertek, kiállítások, színházi és táncelőadások várják csaknem 40 helyszínen az érdeklődőket.