Határtalanul

A Marosvásárhelyi Nemzeti Színház és a kolozsvári román színház kapta idén a legrangosabb román színházi szakmai díjakat

A nyugalom című előadást a marosvásárhelyi színházban színpadra állító Radu Afrim rendező, valamint a kolozsvári román színház által Bocsárdi László rendezésében bemutatott A mi osztályunk hódította el idén a Romániai Színházi Szövetség (Uniter) legrangosabb díjait.

A román-magyar együttélésről szóló darab a Marosvásárhelyi Nemzeti Színházban

A román-magyar együttélésről szóló darabot mutat be a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház. A nemzeti öntudatról és kisebbségről, nacionalizmusról és individualizmusról, európaiságról és helyi öntudatról szóló előadást román és magyar színészek együtt játsszák.

Rendhagyó színházi este a Figuránál

Idén ősszel alakulásának 30. évfordulóját ünnepli a Figura. Gyergyószentmiklós színháza 1984-1990 között kísérleti csoportként működött Bocsárdi László vezetésével, előadásainak szakmai sikere nyomán a társulatot 1990. szeptember 1-től emelte intézményi rangra Románia Művelődési Minisztériuma. Ennek a harminc esztendőnek – létrejöttének, növekedésének, kiemelkedő pillanatainak, a közösségben ma is élő emlékeinek – szentel egy estét december 6-án, szombaton a Figura a Szent Miklós Napok keretében.